Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 10/02/2017
Hele dag

Locatie
Duinzigt Oegstgeest

Categorieën


 

 

personal-branding-300x200 Masterclass Personal Branding voor ZZP'ers: jij als merk

 

In de masterclass Personal Branding voor ZZPérs  leer je hoe je jezelf onderscheidend neerzet ten opzichte van de concurrentie. Markten zitten namelijk overvol. Hoofden van mensen die ZZP’ers inhuren ook. Ze krijgen veel aanbiedingen en moeten kiezen. Op basis waarvan kiezen ze jou?

ZZP’er zijn is meer dan naar de Kamer van Koophandel gaan en een website lanceren. Het gaat vooral om één ding: om potentiële klanten duidelijk te maken waarom ze jou moeten hebben en waarin en waarom jij beter bent dan de concurrentie.

De centrale vraag daarbij is: hoe zorg je dat je opvalt en dat jij minimaal op het lijstje van kandidaten komt dat ze uitnodigen? In de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers scherp je je persoonlijke profiel in het tijdsbestek van één dag fundamenteel aan. Hij is geheel anders dan andere doordat hij deels wordt gegeven door specialisten in de selectie van mensen: headhunters.

Succesvol zijn vraagt je gedragen als een merk

Gewone producten voldoen vaak niet en daarom zijn er merken. Merken overstijgen producten doordat ze in de ogen van doelgroepen meer betekenis hebben dan ‘kale’ producten. Ze zijn daardoor niet alleen populairder, maar afnemers willen er ook meer voor betalen. Voor ZZP’ers geldt exact hetzelfde: je kunt jezelf beschouwen als een product (lees: arbeidskracht), maar ook als een merk. Personal Branding noemen we dat. Dat vraagt meer van jou, maar de kans op succes wordt wel een stuk groter.

Jezelf neerzetten als een merk vraagt kennis van onder meer:

 • In welke markt zit je eigenlijk? En wie zijn jouw concurrenten?
 • Wat is jouw positie daarin?
 • Wat zijn relevante criteria van afnemers en waar zitten jouw concurrenten?
 • én vooral: hoe zet je jezelf onderscheidend (én geloofwaardig) neer als een kandidaat die ze zeker moeten uitnodigen?

Tijdens de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers krijg je niet alleen zicht op theoretische context van Personal Branding en het belang daarvan bij het binnenhalen van klanten en opdrachten, maar leer je vooral hoe je op een praktische manier invulling geeft aan een krachtige positie van jou als Personal Brand ten opzichte van jouw concurrenten in de ogen van potentiële afnemers.

In de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers maken we gebruik van een combinatie van kennis én praktische ervaring uit zowel het merkdenken als recruitment. De training wisselt voortdurend van plenaire activiteiten naar vormen waarbij 1-op-1 counceling plaatsvindt om maximaal effect te bereiken op individueel niveau.

De maximale groepsgrootte van de masterclass bedraagt 10 mensen.

Resultaat van de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers 

 1. Je hebt meer inzicht in je externe omgeving
  ZZP’ers zitten vaak in een overvolle markt, maar hebben vaak geen flauw idee hoe hun markt er eigenlijk uit ziet en wat de geschreven en ongeschreven regels zijn. Een goede analyse maakt helder wat jouw markt is en welke kenmerken belangrijk zijn.
 2. Je hebt meer inzicht in jezelf
  Jezelf scherp neerzetten vraagt een reëel beeld van jezelf. Waarom doe je het werk dat je doet, waarvoor sta je, waar wil je aan herinnerd worden en wat is en blijft uniek aan jou?
 3. Je hebt de fundamenten van jouw merk en positionering uitgewerkt
  Jouw Personal Brand gaat over wie je bent in relatie tot de markt waarin je zit. Sommige posities zou je wel willen innemen, maar zijn niet geloofwaardig. Welke wel?
 4. Je maakt een begin met een plan voor het bouwen van je merk en positionering
  Een Personal Brand moet je bouwen. Maar hoe doe je dat offline en online?

In de loop van de dag ga je zelfstandig of in duo’s concreet aan de slag met jouw eigen positionering als Personal Brand op de arbeidsmarkt. Aan het einde van de dag heb je dan ook een rugzak vol met informatie, persoonlijke feedback en tips en concrete antwoorden op vragen waarmee je direct aan de slag kunt.

Doelgroep

 • ZZP’ers op zoek naar projecten.
 • Interim-specialisten

Programma van de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers

Deel 1. Hoe kijken en selecteren klanten? Afnemers kijken op een heel specifieke manier naar cv’s en kandidaten. Maar hoe dan? Inzicht daarin geeft je direct een voorsprong op je concurrenten bij offertes.

Deel 2. Jouw zelfbeeld versus jouw imago in onze ogen

Een realistisch zelfbeeld is een belangrijke randvoorwaarde voor scherpe Personal Branding en succes op de arbeidsmarkt. De vraag is: hoe kijk jij naar jezelf en hoe kijken de professionele recruiters die mede onze training geven naar jou?

Deel 3. Jouw markt en marktpositie

Bij solliciteren betreed je een markt met vragers en concurrenten. Essentieel daarbij is om te weten welke markt je in zit en wat jouw huidige positie is ten opzichte van andere kandidaten.

Deel 4. Jouw identiteit

Jezelf scherp en onderscheidend neerzetten ten opzichte van andere kandidaten voor een functie vraagt inzicht in wie je bent. Je kunt je namelijk niet op iedere gewenste manier profileren omdat bepaalde keuzes niet passen bij wie je bent. Daarom komt in de Masterclass Personal Branding voor ZZP’ers ook jouw identiteit aan de orde.

Deel 5. Insights

In sommige sectoren moet je bepaalde dingen zeker niet doen als het gaat om positionering en Personal Branding. In andere juist wel. Inzicht in de geschreven en ongeschreven wetten van de markt waarin jij zit, is één van de bouwstenen richting succes.

Deel 6. Mogelijkheden voor jouw branding en positionering

Jezelf als Personal Brand onderscheidend neerzetten kan op meerdere manieren. Wij leren je te kiezen uit effectieve strategieën.

Deel 7. Jouw Personal Brand en Positionering in de praktijk

The proof of the pudding is ook bij Personal Branding uiteraard in ‘the eating’: de praktijk. In dit onderdeel van de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers gaan we gedetailleerd in welke stappen en activiteiten cruciaal zijn voor succes. Van het maken van de juiste lijstjes tot en met de relevante functionaliteiten van sociale media.

Duur

De masterclass Personal Branding voor ZZP’ers  duurt een dag, van 8.30 tot 17.00 uur

Kosten

De prijs van de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers bedraagt 395 euro per persoon, exclusief 21% btw. Beginnende ZZP’ers kunnen de training wellicht ten laste brengen van hun UWV scholingsbudget.

Deze prijs is inclusief:

-Lunch (broodjes)
-Werkboek.
-Een professionele foto. Tijdens de masterclass maakt fotograaf Jan Sluijter van iedere deelnemer een professionele foto in zwart-wit én kleur, te gebruiken voor LinkedIn en cv.

Docenten van de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers

dr. Peter Pot MBM Werkte onder meer voor KPN, Meavita, ARA en Total Identity en is Principal Consultant van Go! Total Branding. Heeft ervaring als trainer en docent bij de SRM, de EURIB en de Universiteit Leiden

Dirk Rozemeyer MBA Werkte onder meer voor Rabobank Nederland, Bouwfonds Wonen, Fortis, GroeneLand Achmea, ZilverenKruis Achmea, BT Global Services en Fortis Bank. Ervaren zelfstandig headhunter en outplacement specialist hoofdzakelijk gericht op financiële posities in diverse sectoren. Daarnaast is hij founding partner van PAS Partners.

Adriaan Mesu Werkte onder meer voor NIBC, ANWB, Citigate First Financial, NSI en Pride PR. Sinds 2001 als headhunter gespecialiseerd in de bemiddeling van managers en vakspecialisten in sales-, marketing- en communicatieposities. Daarnaast is hij founding partner van PAS Partners.

DSC_7887-small-e1478871433883-300x181 Masterclass Personal Branding voor ZZP'ers: jij als merk

Interesse in de masterclass Personal Branding voor ZZP’ers? Bel bij vragen direct met Peter (06-515.61.404) of stuur een mailtje. Wij nemen dan contact met je op.