Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 02/12/2016
Hele dag

Categorieën


 

Positioneren-bij-solliciteren-300x201 Training Effectief Positioneren bij Solliciteren

 

 

Effectief positioneren bij solliciteren is cruciaal voor succes. Je hebt een functie en wilt wat anders. Of je bent je positie kwijtgeraakt en zoekt een nieuwe. Werk aan de winkel. Want je bent niet de enige. Steeds vaker solliciteren honderden mensen op dezelfde vacature. De vraag daarbij is: hoe zorg je dat je opvalt en dat jij minimaal op het lijstje van kandidaten komt dat ze uitnodigen? In de training Effectief Positioneren bij solliciteren scherp je je persoonlijke profiel in het tijdsbestek van een dag fundamenteel aan.

Iedereen op de arbeidsmarkt vormt een Personal Brand dat concurreert met andere. En Personal Branding vraagt om een scherp profiel. Dat vraagt kennis van vier dingen:

 • Hoe kijken recruiters? Wat zijn de ‘kleine dingen’waardoor je positief opvalt
 • In welke markt zit je eigenlijk? En wie zijn jouw concurrenten
 • Wat is jouw positie daarin?
 • én vooral: hoe zet je jezelf onderscheidend (én geloofwaardig) neer als een kandidaat die ze zeker moeten uitnodigen?

Tijdens de training Effectief Positioneren bij Solliciteren krijg je niet alleen zicht op theoretische context van Personal Branding en het belang daarvan voor succesvolle sollicitaties, maar leer je vooral hoe je op een praktische manier invulling geeft aan een krachtige positie van jou als Personal Brand ten opzichte van jouw concurrenten in de ogen van recruiters. In de training Effectief Positioneren bij Solliciteren maken we gebruik van een combinatie van kennis én praktische ervaring uit zowel het merkdenken als recruitment. De training wisselt voortdurend van plenaire activiteiten naar vormen waarbij 1-op-1 counceling plaatsvindt om maximaal effect te bereiken op individueel niveau.

Resultaat van de training Effectief Positioneren bij Solliciteren

 • Inzicht in hoe recruiters/HR managers denken en handelen
 • Inzicht in de perceptie van recruiters van jou als Personal Brand en kandidaat
 • Verbeteren van jouw eigen (professionele) positionering;
 • Formuleren van jouw kernboodschap/elevator pitch.
 • Inzicht in relevante functionaliteiten van LinkedIn/Twitter/Facebook/WhatsApp
 • Verhogen zichtbaarheid/naamsbekendheid/vindbaarheid;
 • Vergroten kans op een andere carrière of opdracht;
 • Minimaliseren van (onbewust) ongewenste bijeffecten;

In de loop van de dag ga je zelfstandig of in duo’s concreet aan de slag met jouw eigen positionering als Personal Brand op de arbeidsmarkt. Aan het einde van de dag heb je dan ook een rugzak vol met informatie, persoonlijke feedback en tips en concrete antwoorden op vragen waarmee je direct aan de slag kunt.

Doelgroep

 • Kandidaten met of zonder functie op zoek naar een andere functie.
 • ZZP’ers op zoek naar projecten.
 • Interim-managers

Programma van de training Effectief Positioneren bij Solliciteren

Deel 1. Hoe kijken en selecteren recruiters/HR managers?
Recruiters kijken op een heel specifieke manier naar cv’s en kandidaten. Maar hoe dan? Inzicht daarin geeft je direct een voorsprong op je concurrenten bij solliciteren.

Deel 2. Jouw zelfbeeld versus jouw imago in onze ogen

Een realistisch zelfbeeld is een belangrijke randvoorwaarde voor scherpe Personal Branding en succes op de arbeidsmarkt. De vraag is: hoe kijk jij naar jezelf en hoe kijken de professionele recruiters die mede onze training geven naar jou?

Deel 3. Jouw markt en marktpositie

Bij solliciteren betreed je een markt met vragers en concurrenten. Essentieel daarbij is om te weten welke markt je in zit en wat jouw huidige positie is ten opzichte van andere kandidaten.

Deel 4. Jouw identiteit

Jezelf scherp en onderscheidend neerzetten ten opzichte van andere kandidaten voor een functie vraagt inzicht in wie je bent. Je kunt je namelijk niet op iedere gewenste manier profileren omdat bepaalde keuzes niet passen bij wie je bent. Daarom komt in de training Effectief Positioneren bij Solliciteren ook jouw identiteit aan de orde.

Deel 5. Insights

In sommige sectoren moet je bepaalde dingen zeker niet doen als het gaat om profilering en Personal Branding. In andere juist wel. Inzicht in de geschreven en ongeschreven wetten van de markt waarin jij zit, is één van de bouwstenen richting succes.

Deel 6. Mogelijkheden voor jouw positionering

Jezelf onderscheidend neerzetten kan op meerdere manieren. Wij leren je te kiezen uit effectieve strategieën.

Deel 7. Jouw Personal Brand in de praktijk

The proof of the pudding is ook bij solliciteren in ‘the eating’: de praktijk. In dit onderdeel van de training Effectief Positioneren bij Solliciteren gaan we gedetailleerd in welke stappen en activiteiten cruciaal zijn voor succes. Van het maken van de juiste lijstjes tot en met de relevante functionaliteiten van sociale media.

Duur

De training Effectief Positioneren bij Solliciteren duurt een dag, van 9.00 tot circa 16.00 uur.

Kosten

De prijs van de training bedraagt 395 euro per persoon, exclusief 21% btw. Dit is inclusief:

-Lunch (broodjes)
-Werkboek.

Trainers

140310-foto-LinkedIn-Smidswater Training Effectief Positioneren bij Solliciterendr. Peter Pot MBM Werkte onder meer voor KPN, Meavita, ARA en Total Identity en is Principal Consultant van Go! Total Branding. Heeft ervaring als trainer en docent bij de SRM, de EURIB en de Universiteit Leiden

 

 

 

dirk-Rozemeyer-training-effectief-positioneren-bij-solliciteren-200x300 Training Effectief Positioneren bij SolliciterenDirk Rozemeyer MBA Werkte onder meer voor Rabobank Nederland, Bouwfonds Wonen, Fortis, GroeneLand Achmea, ZilverenKruis Achmea, BT Global Services en Fortis Bank. Ervaren zelfstandig headhunter en outplacement specialist hoofdzakelijk gericht op financiële posities in diverse sectoren. Daarnaast founding partner van PAS Partners.

 

 

 

 

 

Adriaan-Mesu-foto-training-effectief-positioneren-bij-solliciteren Training Effectief Positioneren bij SolliciterenAdriaan Mesu Werkte onder me er voor NIBC, ANWB, Citigate First Financial, NSI en Pride PR. Sinds 2001 als headhunter gespecialiseerd in de bemiddeling van managers en vakspecialisten in sales-, marketing- en communicatieposities. Daarnaast founding partner van PAS Partners.

 

 

 

 

Informatie of inschrijven

Interesse in deze training? Kijk in de kalender op deze website voor de datum van de eerstvolgende training. Voor informatie of inschrijven, bel direct met:

Peter Pot: 06-515 61 404
Dirk Rozemeyer: 06-526 36 489204 Training Effectief Positioneren bij Solliciteren
Adriaan Mesu: 204 Training Effectief Positioneren bij Solliciteren06-141 06 500