Positioneren-bij-solliciteren-300x201 Training Personal Branding: hoe zet je jezelf onderscheidend neer?

Personal branding: hoe zorg je dat ze jou uitnodigen?

Personal Branding is cruciaal voor succes op de arbeidsmarkt. Je hebt een functie en wilt wat anders. Je bent je positie kwijtgeraakt en zoekt een nieuwe. Of je bent HR professional die intern een medewerker wil helpen met zijn of haar carrière buiten de organisatie.
Werk aan de winkel. Want je bent niet de enige. Steeds vaker solliciteren honderden mensen op dezelfde vacature. De vraag daarbij is: hoe zorg je dat je opvalt en dat jij minimaal op het lijstje van kandidaten komt dat ze uitnodigen?

De juiste vragen stellen kan niet iedereen

In veel gevallen vraagt dat om het stellen van een aantal fundamentele vragen gevolgd door de juiste acties. Wat blijkt uit onze praktijk: veel mensen kunnen dat niet zelfstandig. Omdat ze niet kritisch genoeg willen of kunnen zijn op zichzelf. Of omdat ze niet de juiste vragen stellen.

Onze training Personal Branding scherpt in een unieke, high-end 1-op-1 setting je persoonlijke profiel in het tijdsbestek van één dag fundamenteel aan door topbegeleiders met ervaring in Executive Search en marketing. Nergens in Nederland vind je een vergelijkbare propositie qua inhoud en kwaliteit van begeleiders. Het effect van deze training is dan ook groot: 90 procent van de cursisten zegt dat ze na de dag een fundamenteel andere blik op zichzelf én aanpak richting de arbeidsmarkt hebben geleerd.

Personal Branding: kennis van vier dingen

Iedereen op de arbeidsmarkt vormt een Personal Brand dat concurreert met andere. En Personal Branding vraagt om scherpte. Dat vraagt kennis van vier dingen:

 • Hoe kijken recruiters? Wat zijn de ‘kleine dingen’ waardoor je positief opvalt
 • In welke markt zit je eigenlijk? En wie zijn jouw concurrenten?
 • Wat is jouw positie daarin?
 • én vooral: hoe zet je jezelf onderscheidend (én geloofwaardig) neer als een kandidaat die ze zeker moeten uitnodigen?

Tijdens de training Personal Branding krijg je niet alleen zicht op theoretische context van Personal Branding en het belang daarvan voor succesvolle sollicitaties, maar leer je vooral hoe je op een praktische manier invulling geeft aan een krachtige positie van jou als Personal Brand ten opzichte van jouw concurrenten in de ogen van recruiters/HR managers. In de training maken we gebruik van een combinatie van kennis én praktische ervaring uit zowel het merkdenken als recruitment. De training wisselt voortdurend van werkvormen, waarbij oefeningen worden afgewisseld met persoonlijke counseling om maximaal effect te bereiken op individueel niveau.

Resultaat van de training Personal Branding

 • Inzicht in hoe recruiters/HR managers denken en handelen
 • Inzicht in de perceptie van recruiters van jou als Personal Brand en kandidaat
 • Een verbeterde eigen (professionele) positionering;
 • Jouw kernboodschap/elevator pitch.
 • Inzicht in relevante functionaliteiten van LinkedIn/Twitter/Facebook/WhatsApp
 • Betere zichtbaarheid/naamsbekendheid/vindbaarheid;
 • Een grotere kans op een andere carrière;
 • Minimaliseren van (onbewust) ongewenste bijeffecten

Tijdens de dag ga je zelfstandig aan de slag met jouw eigen positionering als Personal Brand op de arbeidsmarkt. Aan het einde heb je dan ook een rugzak vol met informatie, persoonlijke feedback en tips en concrete antwoorden op vragen waarmee je direct aan de slag kunt.

Elke training wordt gegeven door 2 trainers (Executive Searcher óf Strategisch Marketeer), die ieder een deel van het programma voor hun rekening nemen.

Doelgroep

 • Kandidaten met of zonder functie op zoek naar een andere functie.
 • HR-professionals/P&O adviseurs
 • Interim-manager

Training Personal Branding: programma

Hoe kijken en selecteren recruiters/HR managers?
Recruiters kijken op een heel specifieke manier naar cv’s en kandidaten. Maar hoe dan? Inzicht daarin geeft je direct een voorsprong op je concurrenten bij solliciteren.

Jouw zelfbeeld versus jouw imago in onze ogen

Een realistisch zelfbeeld is een belangrijke randvoorwaarde voor scherpe Personal Branding en succes op de arbeidsmarkt. De vraag is: hoe kijk jij naar jezelf en hoe kijken de professionele recruiters die mede onze training geven naar jou?

Jouw markt en marktpositie

Bij solliciteren betreed je een markt met vragers en concurrenten. Essentieel daarbij is om te weten welke markt je in zit en wat jouw huidige positie is ten opzichte van andere kandidaten.

Jouw identiteit

Jezelf scherp en onderscheidend neerzetten ten opzichte van andere kandidaten voor een functie vraagt inzicht in wie je bent. Je kunt je namelijk niet op iedere gewenste manier profileren omdat bepaalde keuzes niet passen bij wie je bent. Daarom komt in de training Personal Branding ook jouw identiteit aan de orde.

Insights

In sommige sectoren moet je bepaalde dingen zeker niet doen als het gaat om profilering en Personal Branding. In andere juist wel. Inzicht in de geschreven en ongeschreven wetten van de markt waarin jij zit, is één van de bouwstenen richting succes.

Mogelijkheden voor jouw positionering

Jezelf onderscheidend neerzetten kan op meerdere manieren. Wij leren je te kiezen uit effectieve strategieën.

Jouw Personal Brand in de praktijk

The proof of the pudding is ook bij solliciteren in ‘the eating’: de praktijk. In dit onderdeel van de training Personal Branding gaan we gedetailleerd in welke stappen en activiteiten cruciaal zijn voor succes. Van het maken van de juiste lijstjes tot en met de relevante functionaliteiten van sociale media.

Data, duur en locatie

Deze exclusieve 1-op-1 training Personal Branding wordt in principe elke maand gegeven (op aanvraag).

De training Personal Branding duurt een dag, van 8.30 tot 17.00 uur. De training wordt gegeven bij Duinzigt in Oegstgeest.

Wat krijg je en wat kost de training?

De prijs van de training bedraagt 995 euro per persoon, exclusief 21% btw.

Deze prijs is inclusief:

-Lunch (broodjes)
-Werkboek.

Nakomsessie

Wij merken dat cursisten vaak behoefte hebben aan verdere aanscherping van hun propositie, vooral door ervaringen in de praktijk. In verband daarmee is het mogelijk om een aanvullende terugkomsessie van een dagdeel te boeken.

Informatie

Wil je meer informatie over de training? Neem direct contact op met dr. Peter Pot MBM op 06-51561404.